1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
 • Önkormányzati választás 2019

  Önkormányzati választás 2019

 • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

 • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

Ipari Park és iparterület fejlesztése Berettyóújfaluban

Berettyóújfalu Város Önkormányzata lakossági fórumot tartott a TOP-1.1.1-15-HB1-2016-00012 azonosítószámú „Ipari Park és iparterület fejlesztése Berettyóújfaluban” című projekt indulása előtt a tervezett fejlesztésekről 2019. április 29-én, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Erdélyi Gábor-termében.

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármesterének köszöntője után Demény Zsolt pályázati referens tájékoztatta a fórum résztvevőit a beruházásról és válaszolt a feltett kérdésekre.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 595,55 millió Ft-os támogatással valósul meg. Közvetett, hosszú távú célja a versenyképesség növelése. Ennek érdekében javítani szükséges a település és a térség gazdasági helyzetét, ami új munkahelyek létesítését eredményezi.

A projekt az új iparterület kialakításával, a vállalkozások betelepítésének növelésével és az iparterületen működő vállalkozások gazdálkodásának javításával, stabilitásuk növelésével járul hozzá ennek a célnak az eléréséhez.

Jelen projekt keretében egy modern vállalkozási környezet kialakítása valósul meg. A város és a térség tőkevonzó képességének növelése és a helyi, térségi vállalkozások fejlődési lehetőségeinek biztosítása érdekében.

A fentieken túl a projekt hosszú távú céljai között szerepel továbbá a hazai (helyi) kis- és középvállalkozások fejlesztése, mely a munkahelyteremtés egyik fontos eszköze. Ez napjainkban az egyik legjobb lehetőség a foglalkoztatottság mértékének fenntar­tására.

Északi Ipartetület átnézeti helyszínrajz másolataeszaki

Északi Ipartetület átnézeti helyszínrajz

Projekt megvalósítás

A fejlesztés keretében Berettyóújfalu településen 3,314 ha önkormányzati tulajdonú, bérbe adható iparterület (Északi iparterület) kerül kialakításra, valamint a meglévő 26,5 ha Bihari Regionális Ipari Park elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infra­struktúra fejlesztése valósul meg.

A fejlesztés elsődleges célcsoportja a kialakítandó iparterületre betelepülni szán­dékozó vállalkozások. Ezen célcsoportra jellemző, hogy nem csak elsősorban a he­lyi vállalkozásokból tevődik össze, hanem a térségben lévő, de akár országos vagy nagyobb hatókörű, országhatáron kívüli vállalkozásokból is. A fejlesztés másodlagos célcsoportját a teljes település, a kistérség és a régió lakossága alkotja.

A tervezett fejlesztés elemei:

 1. 3,314 ha iparterület (Északi Iparterület) kialakítása, a terület közművel történő el­látása
 1. A 26,5 ha Bihari Regionális Ipari Park elérhetőségé

Berettyóújfalu ipartörténetéről, az eddig megvalósult ipari park beruházásokról és a jelenleg projekt részleteiről szóló kiadvány IDE kattintva letölthető!

Déli Iaprterület Kádár vitéz utca átnézeti helyszínrajza

Déli Iaprterület Kádár vitéz utca átnézeti helyszínrajza

Déli Iaprterület Kőrös utca átnézeti helyszínrajza

Déli Iaprterület Kőrös utca átnézeti helyszínrajza

Déli Iaprterület Téglaparti utca átnézeti helyszínrajza

Déli Iaprterület Téglaparti utca átnézeti helyszínrajza

Déli Iaprterület Vállalkozó utca átnézeti helyszínrajza

Déli Iaprterület Vállalkozó utca átnézeti helyszínrajza