1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
  • Önkormányzati választás 2019

    Önkormányzati választás 2019

  • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

    Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

Elkezdődött a közvilágítás korszerűsítése Berettyóújfaluban

Aki figyelmesen jár-kel a városban biztosan észrevette, hogy a Lidl környékén sokkal világosabb van esténként, mint a város egyéb pontjain. Ennek az az oka, hogy elkezdődött a közvilágítás korszerűsítése, a nyár végéig az egész városban LED berendezésekre cserélik a hagyományos izzókat a MEZEI VILL Kft. szakemberei.

Ahogy arról korábbi írásunkban beszámoltunk, Berettyóújfaluban utoljára 2000-es évek elején került felújításra a közvilágítás, aminek élettartama kb. 15 év, tehát már túlhaladta a korát és szükségessé vált a modernizálása. Az önkormányzat tavaly július végén megtartott képviselő-testületi ülésen úgy határozott, hogy meghívásos közbeszerzési eljárást ír ki a város közvilágításának LED-es felújítására, melynek nyertese a MEZEI VILL International Kft. lett.

Mint megtudtuk, a MEZEI-VILL Kft. közel 10 éve kezdett el fejleszteni saját LED-es lámpatesteket és mára már a városunkban található gyárukból kerül ki a MEZEI-VILL LIGHTING márkanéven forgalmazott LED technológiával működő lámpatestcsalád, amelyet Magyarországon kívül külföldön is (pl. Románia, Németország, Horvátország, Ukrajna) sok helyen sikeresen alkalmaznak.

Mezei József igazgató akkor elmondta, céljuk a lehető legkisebb energia felvétel mellett a leghatékonyabb lámpatestek megalkotása magas minőségi és műszaki színvonalon, valamint a vevők igényeinek teljes körű ki­elégítése és maximális elégedettségének elérése.

MEZEI-VILL LIGHTING köz és közterület világítási, park, kiemelő és csarnokvilágítási lámpatestei a legkorszerűbb technológiát alkalmazva az elektro­mos energia leghatékonyabb felhasználásával látja el világítási feladatait maximális fényerővel és minimális karbantartásigénnyel. A meghibásodási arány elenyésző, mindössze 0,5%. Az eddigi 80 településen gyakorlatilag évek óta hibamentesen üzemel a LED Strike és Barracuda lámpatestekkel kiépített közvilágítás.

Így 50-60 %-os energia megtakarítást lehet elérni, magasabb fényerő, káprázásmentes, foltmentes világítás, kevesebb karbantartás mellett. Erre 10 évnél hosszabb garanciát vállal a MEZEI-VILL Kft.

A tervek szerint széles spektrumú, Strike Barracuda lámpatestcsaláddal építik ki Berettyóújfalu új közvilágítását. A jelenlegi 36W Kompakt helyett LED 16W , a 70 W Na helyett LED 50W, a 100W Na helyett LED 60W, a 150W Na helyett LED 94 W-os LED lámpatestek kerülnek beszerelésre, valamint a 47-es főút belterületi szakaszán is növelik a megvilágítási szintet.

A projekt nem csupán lámpatestcserét jelent, hanem szükség esetén lámpakar cserét is, illetve azokon a városrészeken, ahol eddig nem volt, vagy nem kielégítő a közvilágítás, ezt követően ott is ővítésre kerül majd.

ledvilagitas