1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
 • Önkormányzati választás 2019

  Önkormányzati választás 2019

 • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

 • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

Önkormányzati választás 2019 - etikai kódexet ajánl a berettyóújfalui Fidesz

Október 13-ára írta ki a magyarországi önkormányzati választásokat Áder János köztársasági elnök. A hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon, augusztus 24-én kezdődik, és a szavazás napján 19 óráig tart. A választáson a képviselőjelöltek, a polgármesterjelöltek és a főpolgármester-jelöltek szeptember 9-én 16 óráig adhatják le ajánlóíveken összegyűjtött ajánlásaikat. A jelöltek és a jelölőszervezetek listáinak nyilvántartásba vételéről a választókerületi bizottságok döntenek, négy napon belül. A listákat szeptember 10-én 16 óráig lehet bejelenteni. Annak érdekében, hogy a kampány Berettyóújfaluban is a tisztességes megmérettetésről, ne egymás lejáratásáról szóljon, a Fidesz berettyóújfalui csoportja etikai kódex elfogadását javasolja a jelölőszervezeteknek.

 

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség berettyóújfalui csoportjának 

Választási Etikai Kódexe

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség berettyóújfalui csoportja kinyilvánítja, hogy a 2019. évi önkormányzati választási kampány során – a jogszabályi előírásokon túl – magára nézve kötelezőnek ismeri el az alábbiakban 10 pontban felsorolt etikai szabályok betartását.

 1. A Szövetség képviselői (a képviselőjelöltek, párttagok, eseti megbízottak és munkatársak) tartózkodnak a választójogi törvény bírálatától, s nem tesznek olyan nyilatkozatot, amellyel a választások súlyát és jelentőségét kétségbe vonják.
 1. A választási kampány során a Fidesz képviselői tartózkodnak minden olyan megnyilvánulástól, amely sérti bármely személy vagy közösség jogait, illetőleg méltóságát, különös tekintettel nemre, nemzetiségre és felekezeti hovatartozásra.
 1. A Fidesz választási kampányának célja, hogy a Szövetség és a jelöltek programjukat, politikai céljaikat ismertessék és értelmezzék.
 1. A Fidesz képviselői tartózkodnak ellenfeleik s az őket jelölő és támogató pártok, szervezetek lejáratásától. A Fidesz jelöltjei nem tesznek tiszteségtelen, ok nélkül személyeskedő és becsületsértő kijelentéseket ellenfeleikre, tiszteletben tartják ellenfelei magánéletét, családját.
 1. A Fidesz képviselői nem használnak olyan kampányeszközöket, amelyek a közízlést és a jó erkölcsöt sértik.
 1. A Fidesz képviselői tiszteletben tartják a választási kampány során kihelyezett plakátokra vonatkozó szabályokat, s tartózkodnak más párt plakátjainak letépésétől, leragasztásától, valamint rongálásától. A választások után a Fidesz képviselői eltávolítják az általuk kiragasztott plakátokat.
 1. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség minden választási propagandaanyagán feltünteti a párt nevét.
 1. A Fidesz képviselői tartózkodnak attól, hogy más pártok választási gyűléseit és egyéb rendezvényeit megzavarják, azokat céljuktól eltérítsék vagy saját céljaikra felhasználják.
 1. A választási kampány során a Fidesz képviselői tartózkodnak a város polgárainak nemtelen eszközökkel történő befolyásolásától, ilyen célból anyagi vagy egyéb előny nyújtásától, illetve előny nyújtásának ígéretétől.
 1. A választási eljárásokban részt vevő független jelöltek kötelesek a valóságnak megfelelően és minden tőlük telhető módon tájékoztatni a választópolgárokat arról, ha valamilyen párt vagy politikai szereplő nézeteivel szimpatizálnak, korábban vagy jelenleg kapcsolatban álltak/álnak, vagy azok bármilyen támogatását élvezik.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség berettyóújfalui csoportja abból a meggyőződésből kiindulva, hogy a választási kampányidőszak nem az ellenfelek lejáratásának, hanem a választási programok és a jelöltek közötti tisztességes verseny időszaka kell, hogy legyen,

 

ezúton kéri mindazokat a pártokat és szervezeteket,

amelyek Berettyóújfaluban részt vesznek a 2019.  évi önkormányzati választásokon,

hogy csatlakozzanak a közzétett választási etikai kódexhez.

 

Berettyóújfalu, 2019. július 26.                                                       

Muraközi István - elnök, Fidesz berettyóújfalui csoport