1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
  • Önkormányzati választás 2019

    Önkormányzati választás 2019

  • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

    Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

Családi nap a Fényes-házban 2019

Idén is megrendezte hagyományőrző család-barát napját a BERÉPÓ Nonprofit Kft. a Fényes-ház lakói és hozzátartozói számára 2019. szeptember 20-án délután, bízva abban, hogy ezzel szebbé tudják tenni az idősek otthonában töltött napokat, jobban megismertetve az intézmény életét a családtagokkal, mintegy hagyományt teremtve az elkövetkezendő időkre. KÉPGALÉRIA


Karalyos Krisztina ügyvezető asszony nyitóbeszéde után Fekete Ferencné, mentálhigiénés munkatárs köszöntötte a megjelenteket, melyet Goethe gondolataival kezdett:

,,Aki letöröl egy könnyet,

Aki látta mások mosolyát,

Aki hozzájárul ahhoz,

Hogy egyszer majd szerte a földön

Boldogság lesz embernek lenni,

Az már nem élt hiába” (Goethe)

- Minden évben így ősszel, immáron 8. alkalommal szívesen és rendíthetetlen lelkesedéssel készülünk erre a délutánra, mert hisszük, hogy adni öröm. Talán a mindennapok egyik legnagyobb kincse, ha tudunk jókedvet adni, mosolyt csalni az arcokra, a szívekbe. Ha színesebbé tehetjük a mindennapokat és több odafigyelést, törődést nyújtunk egymásnak. Ennek jegyében készültünk a hagyományőrző család-barát napunkra, melynek programjában az otthonunk lakói, a Mátyás utcán élő ellátottak és vendég fellépőink is szerepet kaptak. A műsorok összeállításában figyeltem arra, hogy azok a fellépők szerepeljenek, akik valamilyen formában részesei az intézményünk életében.

- A mai nap mottójául szolgáljon a következő néhány sor: Ne engedd magadhoz a morcos tekintetet, mert te is morcossá válsz tőle! Ne engedd a haragot, hogy megtelepedjen a szívedbe, mert az fagyossá teszi a szívedet! Ehelyett nyisd ki az ajtód, hogy bejöhessenek hozzád! Ehelyett tárd ki a karod az ölelésre! Nyisd ki a torkod az éneklésre! Emeld a lábad a táncra, és örülj és vigadj, mert eljött az ünnep!

- „A zene a lélek szava, olyan nyelv, melyet bárki, bárhol megérthet”. Konfucius szerint: a zene olyan gyönyörűséget vált ki, amely nélkül az ember képtelen meglenni. A zene gazdagítja a kedélyt, nemesíti az ízlést, fogékonyabbá tesz más szépségek iránt. Ebből az aspektusból a zene híd a valóság és az éden között.

Családi nap a Fényes házban 03Családi nap a Fényes házban 14












A köszöntő után a Városi Zeneiskola színes repertoárja szórakoztatta a közönséget – Hegedűs Imre igazgató vezetésével.

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere köszöntötte a közelgő idősek napja alkalmából az otthon lakóit es elmondta, az Önkormányzat meglepetéssel készül és koncerttel kedveskedik a szépkorúak számára.

A Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola citera szakkörös diákjai somogyi, nyíradonyi és bihari népdal csokrot adtak elő, Balázs Amarilla vezetésével.

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola énekkaraNémethné Kiss Marietta vezetésével – őszi dalcsokorral szórakoztatta a közönséget.

Családi nap a Fényes házban 04Családi nap a Fényes házban 24












- A hagyományainkhoz híven ebben az évben is nagy izgalommal, odaadással készültek az anya intézményünk ellátottjai, a Mátyás utcán élő lakók, akiktől verseket hallhattunk (Purzsás Attila: Falusi emlékek, Juhászné Bérces Anikó: Mama, Grósz Dávid: Körforgás). Felkészítőjük Bartus Ágnes volt.

- Minél több homok pereg le életük homokóráján, annál tisztábban látunk át azon. Ezért az idős emberekkel jó szót váltani, a tapasztalataikat megismerni.

A Fényes-ház lakóinak műsora következett, egy tanulságos történettel, A különleges mag című tanmesével szórakoztatták a jelenlévőket.

- Mindannyiunknak kötelessége, hogy az öregkorhoz méltó életet, biztonságot és támaszt nyújtsunk a pihenés éveiben. Érezniük kell, hogy nem hagyjuk magukra őket, hogy fontos részei életünknek az itt élő időskorúak.

A szünet előtt Pap Károly bácsi, Török Lajos és Szilágyi Lajos bácsi jól ismert népdalokat énekeltek.

A rendezvényen fellépet Szabó Julianna, a Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület Senior tánccsoport tagja, aki operett slágereket énekelt.

Családi nap a Fényes házban 32Családi nap a Fényes házban 38












Ezt követően a Peszterce szabadidő néptáncegyüttes görög táncot adtak elő, majd a Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület Senior tánccsoportja bécsi keringővel színesítették a délutánt.

Török Laura és Magyari Anna székely népdalcsokrot énekeltek, a Peszterce szabadidő néptáncegyüttes nyugat-dunántúli táncot adtak elő.

A tombolasorsolás előtt a Bajnóca Néptánc Egyesület tagjainak műsora zárta a család-barát nap kulturális műsorát. Felkészítőjük Turzó Boglárka volt.

A rendezvény közös vacsorával ért véget.

A rendezvény támogatói:

Karalyos Krisztina ügyvezető asszony, Elixír Gyógyszertár, Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője, valamint dolgozói, Gulyás Lenke - Berettyóhír, a Nadányi Zoltán Művelődési Központ Média Csoportja, Pálfiné Végh Veronika gyógyászati segédeszköz bolt, Mózsik Zsolt cukrász, Czirják Csaba vállalkozó, a Harmónia Cukrászda, a Mátyás utca dolgozói és lakói, a fellépett vendég előadók, hozzátartozók, lakók és dolgozók.