1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
  • Önkormányzati választás 2019

    Önkormányzati választás 2019

  • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

    Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

VIII. Bihari Mézes Nap

Idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Berettyóújfalu és Vidéke Méhészek Egyesülete és a Bihari Mézlovagrend szakmai találkozójával egybekötött méz- és eszközvásár a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. KÉPGALÉRIA

Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Fekete József, az OMME elnökhelyettese. A rendezvényt Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere nyitotta meg.

VIII. Bihari Mézes Nap 005VIII. Bihari Mézes Nap 011


Fekete József beszédében kiemelte, egy kifejezetten nehéz éven vannak túl a méhészek. Az elmúlt év őszén elvesztették a méhállomány 10-30%-át, majd a nagy esőzések miatt az idei akácméztermés igen gyengére sikerült. A vegyes virágmézből is kevesebbet sikerült termelni. Ez a hazai mézfogyasztást nem fogja veszélyeztetni, legfeljebb kevesebb kerül külföldre. A hazai mézfogyasztás még jelenleg is alacsony. Az elmúlt évek munkájával ezt sikerült 1-2 grammra felemelni, de még mindig több ezer tonna mézet kénytelenek külföldre exportálni a termelők. Az olyan rendezvények, mint a berettyóújfalui is, azt a célt szolgálják, hogy a hazai mézfogyasztást megpróbáljuk növelni.

VIII. Bihari Mézes Nap 021VIII. Bihari Mézes Nap 022
Muraközi István polgármester megnyitójában elmondta, fontosnak tartja, hogy a rendezvénynek évről-évre helyszínt tudjon biztosítani a város, ezzel is felhívva a figyelmet a mézfogyasztásra és annak jótékony egészségügyi hatásaira. Továbbá örömét fejezte ki annak, hogy egyrészt országos hírűvé nőtte ki magát a Bihari Mézes Nap, valamint már évek óta érkeznek határon túlról is mézlovagrendek az eseményre.

A rendezvény az ünnepélyes megnyitót követően a lovagrendek városi körmenetével folytatódott, majd a mézszentelő és a lovagrendek megáldása következett. Ezután a nagyszínpadon különféle kulturális programok váltották egymást: Fellépet a Városi Ifjúsági Fúvószenekar, a Berettyóújfalui Nyugdíjasok Egyesületének Hagyományőrző Népdalköre, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Senior Tánccsoportja és az Igazgyöngy Alapítvány Hastánccsoportjai, a Rengő Néptánc Egyesület, valamint a Kacor Citeraegyüttes.

VIII. Bihari Mézes Nap 033VIII. Bihari Mézes Nap 100
Az Erdélyi Gábor-teremben szakmai előadásokat hallgathattak a résztvevők, a 2019. évi aktualitásokban illetékes szakemberek részéről. Egész napos méz és eszközvásár várta a látogatókat a nagyteremben, illetve az udvaron, valamint folyamatos volt a mézverseny, melynek eredménye a nap végén került kihirdetése.

Ugyancsak a nap végén kerültek díjazásra az immár hagyományosan meghirdetett „Szorgos méhek” rajzversenyre pályázatot benyújtó gyermekek. A jutalom természetesen a Bihari Mézlovagrend címerméze, a napraforgó méz volt.