1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
  • Önkormányzati választás 2019

    Önkormányzati választás 2019

  • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

    Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA

A tárcavezető azt mondta, „október 13-án meg kell védeni az eredményeinket”, nem lehet azokra bízni a jövőt, akik egyszer már tönkretették az országot.

Varga Judit közölte: a települések élére az önkormányzati választáson olyan alkalmas vezetőket kell választani, akik a kormánnyal szorosan együttműködve folytatják az építkezést, a 2010-ben elkezdett munkát. Ez a választás valódi tétje – tette hozzá.

Az igazságügyi miniszter a védendő értékek és eredmények közül elsőként a gazdasági sikereket említette. Kiemelte: 2019-ben a GDP 5 százalék feletti növekedése egyedülálló Európában, a 2010 óta több mint 10 százalékkal csökkentett adósságállománnyal az öt legjobb között van az ország az Európai Unióban, miközben ebben az időszakban 791 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

„Próbáljuk meg értékelni a jót, elismerni a kiváló eredményeket”, amelyek a munka tiszteletén alapulnak – mondta, hozzátéve, hogy ma több mint 4,5 millió a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliek rátája pedig 3,4 százalékra csökkent.

Fórum az igazságügyi miniszterrel 01Fórum az igazságügyi miniszterrel 07Varga Judit a megvédésre érdemes területek között említette a családtámogatási rendszert, szólt a családvédelmi akciótervről, rámutatva arra, hogy Magyarország a GDP 4,6 százalékát költi családtámogatásra, miközben az európai uniós átlag 2 százalék körüli.

„Hiszünk abban, hogy a magyarság fiatalodó nemzet lehet” – mondta, jelezve, hogy jövőre a költségvetésből 2228 milliárd forintot fordítanak a magyar családok támogatására.

Az igazságügyi tárca vezetője kitért az önkormányzatok helyzetére is, emlékeztetve arra, hogy a 2002 és 2010 között eladósított helyhatóságoktól 2011 és 2014 között 1368 milliárd forint adósságot vállalt át a kormány.

Megemlítette, hogy a Modern városok program keretében eddig 138 milliárd forintot költhettek helyi fejlesztésekre, a Magyar falu program keretében pedig 50 milliárdot fordíthatnak útfejlesztésre.

Fórum az igazságügyi miniszterrel 14Fórum az igazságügyi miniszterrel 12Varga Judit a biztonsággal összefüggésben azt mondta, „az elkövetkező években a legnagyobb kihívás a migráció lesz Európában”. Magyarország biztonságos hely, de ez a kérdés továbbra is jelentős kihívást jelent majd, amiben nagy az önkormányzati vezetők felelőssége – tette hozzá.

Ezen a területen is van mit megvédeni – jelezte, megemlítve a 300 kilométer hosszú határkerítést, a „hermetikusan záró jogrendszert”, és azt, hogy ma hatezerrel több a rendőr, mint amennyi 2010-ben volt.

Varga Judit közölte: az ellenzéki képviselők itthon és Brüsszelben is „pozíciójukat az ország támadására használják”.

Muraközi István (Fidesz-KDNP), a város polgármestere és polgármesterjelöltje azt mondta, hogy az elmúlt években több 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a bihari térségbe, és 2018-ban a gyorsforgalmi úthálózat is elérte a várost.

A választás tétjének nevezte, hogy folytatódik-e az építkezés, a gyarapodás, vagy ellenfeleik háborúskodásnak teszik ki a települést.