1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Magamról


Gyökerek

1965.december 23-án születtem Berettyóújfaluban, ahol szüleim is éltek. 
Édesapám Dr. Muraközi István, hajdúnánási paraszti családból származott. Apai nagyapám a II. világháborúban az orosz fronton szolgált, ahonnan sose tért vissza. Számomra is példamutató az az elszántság, ahogy az ötvenes években nagyanyám igyekezett erején felül is megteremteni a szükséges hátteret az Orvostudományi Egyetem elvégzéséhez. A diploma megszerzése után édesapám a berettyóújfalui kórház belgyógyászatán, később a pszichiátrián dolgozott, majd 1979-től körzeti orvosként tevékenykedett 1991-ben bekövetkezett haláláig.
Édesanyám Dr. Muraközi Istvánné (Gerzsenyi Katalin), Gerzsenyi István zsákai református lelkész gyermeke. A területi kórház laboratóriumában eltöltött évek után az Arany János Gimnázium és Szakközépiskola egészségügyi tagozatvezetőjeként vált sok száz diák  ”Kati nénijévé”. 1992-ben Őt is nagyon fiatalon veszítettem el.


Tanulmányok

Általános és középiskolai tanulmányaimat Berettyóújfaluban végeztem, amelynek zárásaként 
1984-ben az Arany János Gimnáziumban tettem érettségi vizsgát. Ezt követően nyertem felvételt a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolára, ahol 1987-ben megszereztem a kereskedelmi üzemgazdász oklevelemet. Ezek után itthon helyezkedtem el, előbb az ELZETT Művek berettyóújfalui gyárában a kereskedelmi osztályon, majd 1989-től a TSZKER RT.-nél, ahol szállításvezető voltam. 1990-től magánvállalkozóként üzemeltettem a Korona Kávéházat és a Muraközi Cukrászatot. 
1996-tól 10 éven keresztül dolgoztam a Hajdúsági Sütődék Zrt-nél , előbb üzemvezetőként, később marketing menedzserként.


Politika

A politikába jó barátom és iskolatársam - a későbbi európai parlamenti képviselő - Pálfi István hatására kapcsolódtam be 1998-ban. Pistivel sokat utaztunk együtt és közben jókat beszélgettünk. Vele fogalmaztuk meg budapesti egyetemistaként, hogy tanulmányaink befejeztével mindenképp hazajövünk, mert nekünk „itthon” van dolgunk.
Elsőként 1998-2002 között az önkormányzat pénzügyi bizottságának külsős szakértői feladatait láttam el, majd 2002-ben listáról bekerültem a város képviselő testületébe. Az ifjúsági és sportbizottság elnöke voltam és tagja a pénzügyi bizottságnak. 
2003-2005-ig a város tanácsnokaként feladatom volt a helyi polgárőrség újjáalakítása, amely ebben az időszakban alelnökének választott.
2006-ban egyéni mandátumot szereztem körzetemben, így ismét tagja lettem a képviselőtestületnek. Ezt követően választottak meg alpolgármesternek.
2008-tól tagja vagyok a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat Közgyűlésének, ahol a pénzügyi bizottság munkájában veszek részt.


Család

Feleségem Ildikó - akivel 1992 óta élek boldog házasságban - kozmetikusként dolgozik a berettyóújfalui Kamilla szalonban. Két lányunk született, akikre nagyon büszkék vagyunk: Anna Dorottya 1993-ban, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának elsőéves hallgatója, illetve Léda Kamilla, 1996-ban. Ő a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának diákja.
 
Testvérem - Zoltán - szintén a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház orvosaként tevékenykedik mintegy 23 éve. 2005-2010 között a kórház orvos-igazgatója volt, 2010. július 1-től főigazgató.


Hobbi

Szabadidőmben rendszeresen sportolok, gyermekkorom óta teniszezek. Jelenleg is igazolt versenyzője vagyok a Berettyóújfalu Kórházi Sportkörnek. Ezen kívül szeretek futni, úszni, kirándulni. Erdély már gyermekkoromban is családunk fő utazási célpontja volt. Ez a „szerelem” azóta is tart. Gyermekeinkkel, barátainkkal, szeretünk barangolni az „ezeréves határokon” belül. A mai napig megfog az ott élő emberek hagyománytisztelete és vendégszeretete.
 
Aki ismer, tudja, hogy nagy állatbarát vagyok, jelenleg is két kutya egészíti ki családunkat, így mi maradéktalanul igazolni tudjuk az alábbi gondolat hitelességét:
 
"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, 
lelkünk egy része mélyen alszik."
/Anatole France/